El Nereus Barrica 2009 guanya la Fulla d’Or i Medalla d’Or a Girovi

Font

Aquest dissabte, 9 de març, s’ha celebrat al Casino de Girona, la divuitena edició del concurs Giroví, al que van participar vins de totes les Denominacions d’Origen catalanes.
El jurat va comptar amb la participació de més de 200 tastadors experts, col·lectius hostalers, enòlegs, sommeliers i personalitats de món surer.

Segons les puntuacions, es van atorgar els guardons, “medalles” d’or, argent i bronze per a cada categoria (blancs joves, blancs fusta, blancs especials, blanc chardonnay, rosats, negres joves, negres criança, negres reserva, dolços, caves i caves rosats), amb un total de 76 vins guardonats.

Així mateix, també es van atorgar els guardons “Fulles de Girona”, or, argent i bronze, per als tres primers vins i caves classificats a cada categoria i que han estat elaborats a les comarques gironines, amb un total de 45 guardons, tot fent recompte de tots els jurats participants.

Entre els guardonats, el nostre Suneus Barrica 2009 s’ha endut la Fulla d’Or al millor vi de l’Empordà i la Medalla d’Or al millor vi negre de Catalunya de sis mesos màxim de criança, per segon any consecutiu.

El concurs va ser organitzat per l’Escola de Mestres Tastavins del Gironès, amb la col·laboració de l’ICSuro. La taula notarial encarregada de donar fe de la imparcialitat del concurs estava formada per diverses personalitats del món empresarial i del suro, professionals de l’hostalatge i sommeliers, i representants de la DO Empordà i de les institucions gironines.