Ubicada al cor del massís de l’Albera, AV Bodeguers proposa vins moderns amb records del terreny on neix la matèria primera amb la qual s’elaboren. El celler està localitzada al municipi de Vilamaniscle, a menys de 10 km de Llançà i amb fabuloses vistes al Golf de Roses.

Les vinyes, dividides en tres finques, que en conjunt no superen les 5 hectàrees (ha), i separades per menys de 200 m cadascuna, es troben entre els municipis de Vilamaniscle i Rabós d’Empordà, dins el massís de l’Albera. Aquest nucli muntanyós està caracteritzat per ser una formació geològica molt propera al Mediterrani amb sòls rics en pissarra. El raïm que s’obté està fortament caracteritzat pels quatre elements de la naturalesa:

Terra

Terra

Terreny pissarrós, molt pobre en matèria orgànica, amb elevat drenatge, que afavoreix la formació de plantes poc vigoroses. Les vinyes es veuen obligades a desenvolupar unes arrels molt profundes en la seva lluita per captar l’aigua que s’escapa a causa de la gran permeabilitat del terreny. Aquesta lluita estructura el vi, al mateix temps que li confereix elegants matisos minerals.

Foc

Foc

El clima mediterrani on, a més, la pluviometria és escassa, ofereix molts dies de sol. L’elevat nivell d’insolació afavoreix que la maduració arribi a nivells òptims.

Aire

Aire

D’una banda, la Tramuntana, vent fort i sec del nord, redueix la presència de microorganismes en les vinyes, permetent que desenvolupin el seu creixement vegetatiu de manera natural i ecològica. D’altra banda, la brisa marina que bufa les tardes d’estiu, modera la temperatura, possibilitant que el raïm arribi a una maduració menys accelerada.

Aigua

La situació de les finques, properes al mar, suposa un efecte termoregulador donat que evita temperatures extremes. A més, l’escassetat d’aquest element en el medi condiciona en gran manera el desenvolupament de les plantes, fet que li transmet elegants matisos al vi.

Terra i vi
Terra i vi