L’any 2002, la família Alcàcer-Vilarmau van decidir desenvolupar el projecte de construcció d’una bodega de vins a la DO Empordà: neix AV Bodeguers.

Els inicis van portar a replantar les 5 ha adquirides en un principi a propietaris de la zona, a causa de la baixa producció i la qualitat del raïm que generaven. Es va decidir replantar-ho amb els millors clons de les varietats Merlot, Syrah i Garnatxa Negra. Es van escollir cuidadosament varietats ben adaptades a la zona, així com clons poc productius. L’any 2008, AV Bodeguers ja disposava de 10.000 ceps que produeixen 12.000 Kg, situant la Producción en menys de 2.400 Kg/ha.

Així mateix, es va instal·lar l’emparrat a tota la finca, el qual possibilita la maximització de la qualitat del raïm donada la seva major insolació i un desenvolupament més saludable de la planta. També es duu a terme la poda en verd per tal de regular la càrrega dels ceps. La verema es realitza manualment utilitzant caixes de 20Kg, recol·lectant minuciosament cada fila, per tal de controlar la temperatura del raïm un cop collit i evitar que comenci la fermentació fora del celler.

El celler és un edifici arquitectònicament integrat a la ciutat de Vilamaniscle. Es compon d’una zona destinada per a l’elaboració del vi, una altra zona d’embotellament i una àrea d’envelliment i emmagatzematge, així com un laboratori. Les instal · lacions de fermentació són modernes, fetes d’acer inoxidable i equipades amb sistemes de refrigeració. A més d’això, el procés de premsat es realitza amb una premsa pneumàtica.

AV Bodeguers va iniciar les seves activitats el 2002. La primera producció va arribar el 2007 i les 3.000 ampolles del nostre primer vi van ser llançades i venudes anticipadament. En la verema del 2008, es van produir 8.000 ampolles gràcies a l’èxit del nostre celler. En la verema del 2009, es van produir al voltant de 9.000 ampolles. La nostra capacitat de producció és, avui dia, al voltant de 14.000 ampolles l’any, les quals es reparteixen entre Catalunya, Espanya i territori internacional.

Actualment es comercialitzen dues línies de vins: Nereus (vi negre envellit) i Suneus (vi blanc i negre jove).