Nereus Garnatxa Negra 2011

MINERALITAT DE L’EMPORDÀ

Garnatxa Negra (85%) i Merlot (15%). Raïm cultivat i seleccionat a la propietat. Cada varietat es verema en el seu moment òptim i es vinifica i cria independentment. De l’anyada 2010 es van produir 3.000 botelles.

Procés d’elaboració. Microrecolecció manual amb caixes de 20 Kg. Elaboració en dipòsits d’inox de 1.500 a 2.000 kg (microvinificacions). Selecció de llevats i temperatura de fermentació per cada varietat.

Criança. En botes de 250 litres de roure francès durant un mínim de 12 mesos. Mínims processos de clarificació i filtració. Repòs en botella un mínim de 18 mesos.

Nota de tast. Color cirera picota capa mitja, certa evolució, brillant i glicèric. Aroma complex amb confitures, regalèssia, vainilla, maduixa, cirera i móra. Tocs de sotabosc i molta mineralitat. En boca sensació d’acidesa fresca que combina amb tanins molt ben polits. Estructura notable, equilibrat amb fusta ben integrada i molt llaminer. Licorella de l’Empordà.

Puntuacions. Nereus Garnatxa Negra ha obtingut excel·lents puntuacions en les prestigioses guies de Vins de Catalunya (91). Wine Advocate el va puntuar amb un 88.