El Celler

AV Bodeguers som un celler familiar i amb certificació ecològica. Proposem vins moderns amb records del terreny on neixen: la pissarra, la tramuntana i el mar Mediterrani.

El celler està localitzat al municipi de Vilamaniscle, a menys de 10 km de Llançà i amb vistes al Golf de Roses. Actualment elaborem quatre línies de vins:

  • Elitia, samsó de vinyes centenàries.
  • Nereus, vins de criança.
  • Suneus, vins joves i de mitja criança.
  • Pròximament, presentarem un nou vi dolç.

Tenim una extensió aproximada de 10 hectàrees de vinyes, repartides en 10 finques, on cultivem les varietats de Garnatxa negra, Syrah, Merlot i Samsó. Ens diferenciem per treballar d’una manera artesana i, tenim una producció baixa, de menys de 2.200-2.500kg/ha, a favor d’una major qualitat. Anualment produïm al voltant de 30.000 ampolles a l’any i les distribuïm entre Catalunya i territori internacional sota les denominacions d’origen Empordà, en el cas del vins negres i rosat, i sota la denominació d’origen Catalunya, en el cas dels vins blancs.

Segells denominació d'origen Catalunya i Empordà

Història

L’any 2002, la família Alcàcer-Vilarmau vam decidir desenvolupar el projecte de construcció d’un celler de vins a la DO Empordà: neix AV Bodeguers.

Els inicis ens van portar a replantar les 5ha adquirides en un principi a propietaris de la zona, a causa de la baixa producció i la qualitat del raïm que generaven. Es va decidir replantar-ho amb els millors clons de les varietats Merlot, Syrah i Garnatxa Negra. Es van escollir cuidadosament varietats ben adaptades a la zona, així com clons poc productius. L’any 2008, AV Bodeguers ja disposava de 10.000 ceps que produïen 12.000 Kg, situant la producció en menys de 2.400 Kg/ha.

Així mateix, es va instal·lar l’emparrat a tota la finca, el qual possibilita la maximització de la qualitat del raïm, donada la seva major insolació i un desenvolupament més saludable de la planta. També es duu a terme la poda en verd per tal de regular la càrrega dels ceps. La verema es realitza manualment utilitzant caixes de 20 Kg, recol·lectant minuciosament cada fila, per tal de controlar la temperatura del raïm un cop collit i evitar que comenci la fermentació fora del celler.

La primera producció va arribar l’any 2007 i les 3.000 ampolles del nostre primer vi van ser venudes anticipadament. Posteriorment, per la verema del 2008, se’n van produir 8.000.

Des del 2014 hem anat incorporant noves hectàrees de Garnatxa negra, Syrah i Samsó que ens permeten gestionar les 10 hectàrees actuals. La nostra capacitat de producció ha anat augmentant gràcies a l’èxit dels nostres vins i, a dia d’avui, es troba al voltant de 30.000 ampolles l’any.

Entre els nous projectes de futur del celler destaquen el llançament, l’any 2015, del nou vi Premium Elitia, elaborat amb samsó de vinyes centenàries. Així com el proper llançament, de cara l’any 2020-2021, d’una nova línia de vi dolç, també de vinyes centenàries.