La vinya

Les Vinyes

Les nostres vinyes es reparteixen en 10 finques que abracen les 10 hectàrees. Cultivem Samsó (3ha en vinyes centenàries), Garnatxa (4ha), Merlot (2ha) i Syrah (1ha), repartides principalment entre els municipis de Vilamaniscle i Rabós d’Empordà, dins el massís de l’Albera.

Fotografia exterior de les vinyes

L'entorn

Aquests nuclis muntanyosos estan caracteritzats per ser una formació geològica molt propera al Mediterrani amb sòls rics en pissarra i amb orografies i exposicions molt diverses. Per això, el raïm que s’obté és de gran complexitat i està fortament caracteritzat pels quatre elements de la naturalesa: Terra, Foc, Aire i Agua.

Fotografia exterior entorn

Terra

Terreny pissarrós, molt pobre en matèria orgànica, amb elevat drenatge, que afavoreix la formació de plantes poc vigoroses. Les vinyes es veuen obligades a desenvolupar unes arrels molt profundes en la seva lluita per captar l’aigua que s’escapa a causa de la gran permeabilitat del terreny. Aquesta lluita estructura el vi, al mateix temps que li confereix elegants matisos minerals.

Foc

El clima mediterrani on, a més, la pluviometria és escassa, ofereix molts dies de sol. L’elevat nivell d’insolació afavoreix que la maduració arribi a nivells òptims.

Aire

D’una banda, la Tramuntana, vent fort i sec del nord, redueix la presència de microorganismes en les vinyes, permetent que desenvolupin el seu creixement vegetatiu de manera natural i ecològica. D’altra banda, la brisa marina que bufa les tardes d’estiu, modera la temperatura, possibilitant que el raïm arribi a una maduració menys accelerada.

Aigua

La situació de les finques, properes al mar, suposa un efecte termoregulador donat que evita temperatures extremes. A més, l’escassetat d’aquest element en el medi condiciona en gran manera el desenvolupament de les plantes, fet que li transmet elegants matisos al vi.