Nereus Garnatxa Negra 2018

DO Empordà

Nereus Garnatxa Negra 2018

DO Empordà

Monovarietal de Garnatxa Negra (lledoner). De l’anyada 2018 s’han produït 1.500 ampolles.

Raïms procedents de dues vinyes de garnatxa on se seleccionen les parts menys productives i amb més exposició a terrenys de llicorella. Les dues parcel·les estan ubicades a Rabós d’Empordà a una altura d’uns 200 m i plantades amb un sistema de doble cordó royat.

Sistema de conducció en doble cordó royat. Vinyes de 20 anys amb certificat ecològic pel CCPAE.

Verema manual amb caixes de 20 kg i selecció en vinya en el moment òptim de maduració fenòlica.

Elaboració en dipòsits d’inox de 1.500 a 2.000 litres. Selecció de llevats i temperatura de fermentació controlada per a cada varietat. Maceració pre i post-fermentativa. Combinació de pigeage i remuntats. Fermentació malolàctica espontània.

Criança en botes de roure francès de 225L i 300L durant un mínim de 12 mesos. Mínims processos de clarificació i filtració. Repòs en ampolla de 6 mesos.

Nota de tast

Color cirera picota capa mitja, brillant i glicèric. Aroma complex amb confitures, regalèssia, vainilla, maduixa, cirera i mora. Tocs de baix bosc i molta mineralitat. En boca sensació d’acidesa fresca que combina amb tanins molt ben polits. Estructura notable, equilibrat amb la fusta molt ben integrada i molt llaminer. Licorella de l’Empordà.