Nereus Selecció 2019

DO Empordà

Nereus Selecció 2019

DO Empordà

Syrah (40%), Merlot (40%) i Carinyena de vinyes centenàries (20%). De l’anyada 2019 s’han produït 1.500 ampolles i 30 Magnums.

Verema manual amb caixes de 20 kg i selecció en vinya en el moment òptim de maduració fenòlica de cada varietat. Les vinyes, situades a Vilamaniscle i Rabòs d’Empordà, estan en procés de conversió a ecològic. Les vinyes están plantades amb un sistema de conducció de doble cordó royat.

Elaboració de cada varietat en dipòsits d’inox de 1.500 a 2.000 litres. Selecció de llevats i temperatura de fermentació controlada per a cada varietat. Maceració pre i post-fermentativa. Combinació de pigeage i remuntats. Fermentació malolàctica espontània.

Criança en botes de roure francès durant un mínim de 12 mesos. Mínims processos de clarificació i filtració. Repòs en ampolla de 6 mesos.

Nota de tast

Color cirera picota intens, brillant, espès, glicèric i elegant amb intensitat cromàtica. Aroma complex amb confitura, rosa, prunes, gerd, taronja i regalèssia. Tocs de sotabosc. En boca sensació d’acidesa fresca que combina amb tanins molt ben polits. Estructura notable, equilibrat, amb la fusta ben integrada i llaminer. Essència del territori.